Liść morwy z dodatkiem cynamonu


Substancje zawarte w liściach morwy obniżają poziom cukru we krwi poprzez ograniczenie metabolizmu cukrów złożonych. 

Liść morwy z dodatkiem cynamonu


Substancje zawarte w liściach morwy obniżają poziom cukru we krwi poprzez ograniczenie metabolizmu cukrów złożonych. Część weglowodanów z pokarmu przechodzi przez jelita w formie niestrawionej i zostaje wydalona z organizmu. Prowadzi to do ustabilizowania poziomu cukru we krwi i mniejszego przyswajania go po posiłkach. Ograniczone przyswajanie cukru i powiązane z tym również zmniejszone przyswajanie lipidów wspomaga odchudzanie i utrzymanie prawidłowej wagi ciała. Ponadto substancje zawarte w morwie wpływaja na obniżenie poziomu trójglicerydów i tzw. „złego” cholesterolu we krwi.


 Herbatka z liści morwy polecana jest przy:
- podwyższonym poziomie glukozy we krwi
- podwyższonym poziomie cholesterolu
- nadmiernym apetycie 

LIŚĆ MORWY z dodatkiem CYNAMONU

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego przeznaczony do zaspokajania szczególnych potrzeb żywieniowych osób dorosłych z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów.

Właściwości i działanie:

Herbatka z liści morwy z dodatkiem cynamonu działa wspomagająco we wczesnych stanach cukrzycy oraz obniża poziom glukozy we krwi.

Wskazania do stosowania:

Herbatka LIŚĆ MORWY z dodatkiem CYNAMONU jest środkiem spożywczym specjalnego przeznaczenia żywieniowego, kierowanym do konsumentów z cukrzycą.

SKŁAD:

Skład

Zawartość w jednej saszetce [g]

Zalecana do spożycia dzienna porcja produktu [g]

Liść morwy (Morus alba)

1,9

5,7

Cynamon

0,1

0,3

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jedną saszetkę (2,0 g) zalać jedną szklanką (250 ml) wrzącej wody, pozostawić na 15 minut pod przykryciem.

SPOSÓB UŻYCIA

Pić 3 razy dziennie po szklance herbatki sporządzonej z jednej saszetki (2,0 g).


Szukaj: