Koper Włoski Owoc


W dolegliwościach trawiennych, kurczowych dolegliwościach żołądka i jelit, uczuciu pełności i wzdęciach jako środek rozkurczający.

Koper Włoski Owoc


Zastosowanie / Wskazanie 
W dolegliwościach trawiennych, kurczowych dolegliwościach żołądka i jelit, uczuciu pełności i wzdęciach jako środek rozkurczający. W nieżytach dróg oddechowych jako środek wykrztuśny. W przypadku wystąpienia reakcji uczuleniowych skóry lub dróg oddechowych nie należy stosować kopru włoskiego. Nie zaleca się nadużywania kopru w okresie ciąży i karmienia.

Przeciwwskazania 
Uczulenie na koper włoski.

Interakcje 
Nie znane.

Sposób przygotowania 
1/2 - 1 łyżeczkę owoców rozdrobnić, zaparzać pod przykryciem w 1 szklance wrzącej wody.

Sposób użycia 
Niemowlętom i dzieciom podawać odwar w miarę potrzeb, do 100 ml (1/2 szklanki odwaru). Dorosłym 1 -2 razy dziennie szklankę odwaru. Dawka dobowa surowca dla dorosłych: 5 - 7 g dziennie. Kopru włoskiego nie należy stosować systematycznie dłużej niż 3 tygodnie.

Przechowywanie 
Przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu, w suchym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

Opakowanie 50 g

Szukaj: