ANTIBIOFLOS TEA


herbatka wspomagająca układ odpornościowy

ANTIBIOFLOS TEA

herbatka wspomagająca układ odpornościowy

Wskazania:
Składniki zawarte w herbatce a zwłaszcza owoce róży, bzu czarnego, owoce jarzębiny, płatki hibiskusa mają właściwości antyoksydacyjne. Ponadto dostarczają niezbędnych witamin i mikroelementów. Owoc róży stosowany jest jako surowiec witaminowy. Dzięki dużej zawartości wit. C może być wykorzystywany jako źródło tej witaminy np. w przypadku przeziębień. Owoc bzu czarnego usuwa szkodliwe produkty przemiany materii. Wyciąg z owoców z uwagi na zawartość Wit. C ma wyraźne działanie uodparniające. W korzeniach mniszka znajdują się trójterpeny, związki goryczowe, fitosterole, wielocukry (inulina, pektyna), substancje żywicowe, cholina, kwasy organiczne, sole mineralne. Korzeń arcydzięgla zawiera olejek eteryczny (felandren, pinen, terpeny), pochodne kumaryny, kwasy organiczne (kawowy, chlorogenowy, angelikowy), flawonoidy, garbniki, pektyny, żywice, fitosterol, cukry. Surowiec ma działanie m.in. tonizujące i wzmacniające. Pozostałe składniki wpływają na poprawę przemiany materii, co wspomaga ogólną odporność organizmu.

Skład:
Owoc dzikiej róży: 0,4g
Korzeń lubczyka: 0,4g
Owoc bzu czarnego: 0,4g
Płatki hibiskusa: 0,2 g
Korzeń arcydzięgla: 0,2g
Korzeń mniszka pospolitego: 0,2g
Owoc jarzębiny: 0,2g

Sposób użycia i dawkowanie:
Podany jest na opakowaniach jednostkowych

Ostrzeżenie:
Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą

Szukaj: